Cóż, w końcu zabrałem się za wymianę amortyzatora. Walczę z kamieniami nerkowymi od ponad miesiąca. Ughh… Wymieniłem standardowy amortyzator na amortyzator GSX-R 600/750 obecnej generacji. Właściwie było to o wiele łatwiejsze niż myślałem. Postawiłem motocykl na stojaku ramy. Najpierw zrobiłem kilka pomiarów. Zdjąłem tylne koło. Wyjąłem klucz udarowy i usunąłem standardowy amortyzator. Zarówno standardowy, jak i amortyzator GSXR mają śruby M10 u góry i na dole i użyłem standardowych śrub. Jedna śruba jest dłuższa od drugiej, więc je zaznacz. Zamontowałem nowy amortyzator GSXR. Górny mocowanie jest idealne. ŻADNEGO kombinowania. Dolne mocowanie potrzebuje tylko 2 podkładek M10, aby zniwelować luz. Amortyzator GSXR jest węższy na dolnym mocowaniu niż standardowy amortyzator. Wygląda na to, że jest dużo prześwitu. Sprężyna GSXR jest szersza, ale wydaje się, że wszystko przechodzi+. Na pierwszy rzut oka obniżyłem tył o 5/8 cala. Sprawdzę dwa razy. Kupiłem płytki wysokości jazdy SPEARS, więc zostaną założone, gdy dowiem się, ile naprawdę straciłem (5/8"?). Lub zrobić regulowane kości z przegubów kulowych i pręta gwintowanego. Lub Soupy's robi regulowane kości wysokości jazdy. Zazwyczaj jest facet, który może pomóc w dostrojeniu zawieszenia na dniach torowych za ca$. Mam nadzieję, że przy moich 215 funtach plus z całym sprzętem (skóra itp...) sprężyna nie będzie zbyt twarda. Wstępne obciążenie na najmiększym.
Mam regulatory napięcia wstępnego widelca. Myślę, że ważę co najmniej 215 funtów ze skórą itp... na sobie. Muszę zdobyć sprężyny widelca.
?Jakie sprężyny wszyscy polecacie?
Mam regulatory napięcia wstępnego widelca. Myślę, że ważę co najmniej 215 funtów ze skórą itp... na sobie. Muszę zdobyć sprężyny widelca.
?Jakie sprężyny wszyscy polecacie?